jueves, 31 de diciembre de 2009

Qui són els Reis Mags?

Tot just el seu pare s’havia assegut a l'arribar a casa, disposat a escoltar, com tots els dies, el que la seva filla li explicava, les seves activitats al col·legi... De sobte, en veu una mica baixa, com amb por, li va dir:

- Papa...

- Si filla, diga'm.

- Escolta, vull... que em diguis la veritat.

- És clar, filla. Sempre te la dic -va respondre el pare una mica sorprès-.

- És que... -va dubtar la Júlia-.

- Digues-me, filla, digues-me.

- Papa, existeixen els Reis Mags?

El pare de la Júlia es va quedar mut, va mirar a la seva dona, intentant descobrir l’origen d’aquella pregunta, però només va poder veure un rostre tan sorprès com el seu, que el mirava igualment.

- Les nenes diuen que són els pares. És veritat?

- La nova pregunta de la Júlia el va obligar a tornar la mirada cap a la nena i empassant-se saliva, li va dir:

- I tu què creus, filla?

- Jo no sé papa, que si i que no. D’una banda em sembla que si que existeixen, perquè tu no m’enganyes; però, com que les nenes diuen això.

- Mira, filla, efectivament són els pares els que posen els regals però...

- Llavors és veritat? -va tallar la nena amb els ulls humitejats-. M’heu enganyat!

- No, mira, mai t'hem enganyat perquè els Reis Mags si que existeixen -va respondre el pare agafant amb les seves dues mans la cara de la Júlia-.

- Llavors no ho entenc papa.

- Asseu-te Júlia, i escolta aquesta història que et vaig a explicar perquè ja ha arribat l'hora que puguis comprendre-la -va dir el pare, mentre assenyalava amb la mà el seient al seu costat-.

- La Júlia es va asseure entre els seus pares ansiosa d'escoltar qualsevol cosa que la tragués del seu dubte, i el seu pare es va disposar a narrar el que per a ell era, la veritable història dels Reis Mags:

Quan el Nen Jesús va néixer, tres Reis que venien d'Orient guiats per una gran estrella es van apropar al Portal per a adorar-lo. Li van dur regals en prova d'amor i respecte, i el Nen es va posar tan content i semblava tan feliç, que el més ancià dels Reis, Melcior, va dir:

- És meravellós veure tan feliç a un nen! Hauríem de dur regals a tots els nens del món i veure el feliços que serien.

- Oh, sí! -va exclamar Gaspar-. És una bona idea, però és molt difícil de fer. No serem capaços de poder dur regals a tants milions de nens com hi ha en el món.

Baltasar, el tercer dels Reis, que estava escoltant als seus dos companys, amb cara d'alegria, va comentar:

- És veritat que seria fantàstic, però en Gaspar té raó i, encara que som mags, ja som ancians i ens resultaria molt difícil poder recórrer el món sencer lliurant regals a tots els nens. Però seria tan bonic!

- Els tres Reis es van posar molt tristos al pensar que no podrien realitzar el seu desig. I el Nen Jesús, que des del seu pobre llitet semblava escoltar-los molt atent, va somriure i la seva veu es va escoltar en el Portal:

- Sou molt bons, benvolguts Reis Mags, i us agraeixo els vostres regals. Us ajudaré a realitzar el vostre bell desig. Digueu-me: què necessiteu per a poder dur regals a tots els nens?

- Oh! necessitaríem milions i milions de patges, gairebé un per a cada nen, que poguessin dur al mateix temps a cada casa els nostres regals, però no podem tenir tants patges, no n'existeixen tants.

- No us preocupeu per això -va dir el Nen-. Jo us en donaré, no un, sinó dos patges per a cada nen que hi ha al món.

- Seria fantàstic! Però, com és possible? -van dir alhora els tres Reis Mags amb cara de sorpresa i admiració-.

- Digueu-me, no és veritat que els patges que us agradaria tenir han d'estimar molt als nens?
- Sí, és clar, això és fonamental - van afirmar els tres Reis-.

- I, no és cert que aquests patges haurien de conèixer molt bé els desitjos dels nens?

- Si, si. Això és el que exigiríem a un patge -van respondre cada vegada més entusiasmats els tres-.

- Doncs digueu-me, benvolguts Reis: hi ha algú que estimi més als nens i els conegui millor que els seus propis pares?

Els tres Reis es van mirar assentint i començant a comprendre el que el Nen Jesús estava planejant, quan la seva veu, de nou es va tornar a escoltar:

- Ja que així ho heu volgut i perquè en nom dels Tres Reis Mags d'Orient tots els nens del món rebin alguns regals, JO ordeno que per Nadal, commemorant aquests moments, tots els pares es converteixin en els vostres patges i que, en el vostre nom i de la vostra part, regalin als seus fills els regals que desitgin. També ordeno que, mentre els nens siguin petits, el lliurament de regals es faci com si ho fessin els propis Reis Mags. Però quan els nens siguin suficientment grans per a entendre això, els pares els explicaran aquesta història i a partir de llavors, cada Nadal, els nens faran també regals als seus pares en prova d'afecte. I recordaran que gràcies als Tres Reis Mags tots són més feliços.

Quan el pare de la Júlia va haver acabat de narrar aquesta història, la nena es va aixecar i fent un petó als seus pares va dir:

- Ara si que ho entenc tot papa. I estic molt contenta de saber que m'estimeu tant i que no m'heu enganyat.

I corrent, es va dirigir a la seva habitació, tornant amb la seva guardiola a la mà mentre deia:

- No sé si en tindré prou per a comprar-vos algun regal, però l'any que ve ja guardaré més diners.

I tots es van abraçar mentre, des del Cel, els Tres Reis Mags contemplaven l'escena tremendament satisfets.

miércoles, 23 de diciembre de 2009

¡¡Feliz Navidad!!




Cuando das sin esperar, cuando quieres de verdad, cuando brindas perdón en lugar de rencor, hay paz en tu corazón.

Cuando sientes compasión del amigo y su dolor, cuando miras la estrella que oculta la niebla, hay paz en tu corazón.

Más allá del rencor de las lágrimas y el dolor brilla la luz del amor dentro de cada corazón. Ilusión, Navidad, pon tus sueños a volar. Siembra paz, brinda amor, que el mundo entero pide más.

Cuando brota una oración cuando aceptas el error cuando encuentras lugar para la libertad hay una sonrisa más. Cuando llega la razón y se va la incomprensión, cuando quieres luchar por un ideal hay una sonrisa más.

Hay un rayo de sol a través del cristal hay un mundo mejor cuando aprendes a amar

Más allá del rencor de las lágrimas y el dolor brilla la luz del amor dentro de cada corazón. Ilusión, Navidad, pon tus sueños a volar Siembra paz, brinda amor, que el mundo entero pide más.

Cuando alejas el temor y prodigas tu amistad, cuando a un mismo cantar has unido tu voz hay paz en tu corazón. Cuando buscas con ardor y descubres tu verdad, cuando quieres forjar un mañana mejor hay paz en tu corazón.

Más allá más allá del rencor del rencor de las lágrimas y el dolor brilla la luz del amor dentro de cada corazón. Ilusión, Navidad, pon tus sueños a volar pon tus sueños a volar, brinda amor. Siembra paz, brinda amor, que el mundo entero pide más.


¡¡FELIZ NAVIDAD!!

martes, 1 de diciembre de 2009

Los instantes perdidos son irrecuperables

La vida puede ser vivida, o transformarse en un simulacro. Puede ser serena, puede ser competitiva. Puede ser alegre, puede ser triste, pero siempre es irrecuperable. Rabindranath Tagore, poeta indio, decía: "Si de noche lloras porque se ha ido el sol, tampoco podrás ver las estrellas".

El ser humano, eternamente insatisfecho, padece cuando no tiene nada y también padece cuando tiene demasiado. No quiere conservar sus bienes para disfrutarlos, sino mantenerlos para acrecentarlos.

Si alguien es demasiado amado, se siente atosigado. Si nadie lo ama, se siente desgraciado. Cuando está con una persona añora otra presencia. Cuando está en alguna parte, quisiera estar en otra.

Tantas veces el valor lo obtiene lo que se ha perdido. Tantas veces lo largamente anhelado aburre y desespera. ¿Hasta cuándo? ¿Hasta cuándo dejaremos escapar lo que tenemos buscando lo que tampoco disfrutaremos? ¿Y hasta cuándo seguiremos pensando que es tarde, que ya no hay oportunidad?

Vivamos el momento, disfrutemos lo que tenemos y nunca, pero nunca, olvidemos que el único tiempo que podemos perder es el que todavía no ha llegado.

El resto es pasado.

((Desconozco el autor))
Related Posts with Thumbnails